Brie, to smaczny ser pleśniowy, który w Polsce cieszy się coraz większą popularnością. Kto stawia na oryginalny smak i wartościowe przekąski, ten szybko doceni ten gatunek sera. Co warto wiedzieć na jego temat? Ciekawostki o serze Brie
Brie – dodatek francuskich do potraw
Brie jest jednym z największych przysmaków, jakimi może się pochwalić kuchnia francuska. Jego oryginalny smak sprawia, że ten ser pleśniowy jest wykorzystywany jako dodatek do wielu potraw.
Lekko orzechowy smak, dość intensywny aromat – to cechy charakterystyczne dla tego gatunku sera. Brie może się też pochwalić aksamitną skórką, która dla wielu osób stała się znakiem rozpoznawczym tego sera.
Ser pleśniowy Brie
Ten ser pleśniowy coraz częściej pojawia się w naszych sklepach z różnymi dodatkami. Jest brie z ziołami, z pieprzem i nie tylko.
Dla osób, które lubią sery pleśniowe oraz potrawy z takim dodatkiem, francuski ser pleśniowy Brie jest czymś, o czym nie sposób zapomnieć.
Ciekawostki o serze Brie: (c) Zaq1.pl / GT
Zobacz też:
> Francuskie sery pleśniowe
> Kasztan jadalny